FILM

Working title: ‘The Dutch pianist’.
Written and directed by Nigel Langdon

Starring:
Pieter van Santen, Nadim Sawalha, Belinda Itch, Sander van Gijn, Huib Buitenbos and Peter de Boer.

Musical score:
Pieter van Santen

Co-starring:
Ans Nieuwenburg-Bron, Rianne Heijnen, Annelou van Gijn, Lisa
Rubinstein, Steven Rubinstein, Menzo, Ton Veldhuis, Gianlucca Zanini and Nigel Langdon.

Story:
Pieter van Santen plays an undercover agent pitted against an enemy more deadly than any 007 has had to face. Equipped with a bottle of beer and a gift for the piano, he is sent from his base in London to the flatlands of Holland under his disguise as a jazz pianist. His orders are to prevent a deadly plot from hatching. An intensely humorous but nerve-racking tale unfolds.

The film is currently in production and due for completion winter 200X............

 

Tagrijn filmset voor één dag

door Yang Yang Chiu

ZWOLLE - Terwijl de vroege vogels en wandelaars zondagochtend ongemerkt het stokje hebben overgenomen van het uitgaanspubliek, is in café De Tagrijn al bijtijds weer leven in de brouwerij.

De live-muziek wekt de indruk dat het nog immer gezellig is in de kroeg.Gezellig is het, maar er wordt ook hard gewerkt. Aan een film.

De ramen zijn aan de buitenkant geblindeerd. Op de deur hangt de mededeling dat De Tagrijn alleen voor genodigden geopend is. Binnen zoekt scriptschrijver, regisseur en cameraman Nigel Langdon naar de juiste cameraposities terwijl hij hoofdrolspeler Pieter van Santen instructies geeft. "Dit roept beslist herinneringen op", vertelt Van Santen. Menig maal bespeelde hij in De Tagrijn de piano, maar nog nooit voor het oog van de camera. De oud-Zwollenaar speelt in de onafhankelijke film van Langdon de hoofdrol. "Een soort James Bond die jazzpianist is", legt Langdon uit. "Ik wilde geen echte acteurs, maar mensen die bijna zichzelf spelen." Niet verrassend dus dat hij bij zijn eigen pianoleraar uitkwam, maar ook bij Tagrijneigenaar Theo Dragt. De Zwollenaar mag zijn wie hij is. "Een ouderwetse waard die het fijn vindt wat hij doet." Van Santen was meteen voor het avontuur te porren. Het bracht hem behalve in Zwolle ook in Londen, Denemarken, Sicilië, Ierland, Zwitserland en Estland. "Rond de zomer moet de film gemonteerd zijn." Langdon hoopt vervolgens zijn geesteskind te kunnen vertonen op een van de Europese filmfestivals. De smaak van het filmen heeft de Brit al flink te pakken. "Het is verslavend", geeft hij toe. "Dit kost me ongelooflijk veel tijd, maar ik wil alleen maar meer."

De Tagrijn was de enige kroeg waar hij de introductiescene van zijn hoofdrolspeler wilde opnemen. "Het moest gebeuren in een rokerige, ouderwets gezellige kroeg. De Tagrijn is de gezelligste", vindt Langdon. "Ik kan het weten", klinkt de kroegliefhebber in Langdon door. " Ik ben een Brit."

'Dit is verslavend. Het kost ontzettend veel tijd, maar ik wil alleen maar meer.

[Zwolse Courant]